MUSICAL ‘BELAND IN SPROOKJESLAND’

"Beland in Sprookjesland" is een unieke en meeslepende productie dat fantastische nieuwe muziek (met een klein aantal bestaande werken) combineert met prachtige decors en kostuums, het neemt je daarbovenop mee op een reis door een middeleeuwse setting met een moderne twist.

Deze nieuwe musical werd geschreven door Jens De Clercq (Muziek/Liedteksten/Script) en Tjorven Pletinckx-Swinnen (Uitvoerend Producent/Script). Twee jonge musicalliefhebbers die het genre het nodige respect geven. Het beloofd een spannend avontuur te worden voor jong en oud, vol met humor, een vleugje drama en een groot sprookjesgehalte. 'New Life Entertainment' is een nieuw productiehuis gevestigd in Aalst en richt zich op de pijlers; theater, muziektheater en musicals. Deze nieuwe musical wordt gebracht door de leerlingen van de 'New Life Academy', een deeltijdse theater- en musicalopleiding voor kinderen, tieners en volwassenen. De leerlingen werkten samen met een creatief team van louter en alleen professionele/gediplomeerde docenten om deze musical in maar liefst vijf maanden tot stand te brengen. (Doorgaans 1 repetitie per week) Zij zetten voor u deze onvergetelijke show neer!

 

Single “Beland in Sprookjesland”:

DE VRIENDEN VAN TRI VOCI

ZONDAG 28 mei 2023


ZAAL SASKE-3VOOR2/ROXY

Sint-Jorisgilde 11-15 in 9200 Dendermonde


Deuren VIP : 11.30 u - Deuren Standaard : 13.30 u

Aanvang concert : 14.30 u

 

DE DRIE TENOREN

TRI VOCI

Iedereen kent de groep‘ Il Divo’ of het trio ‘Il Volo’. Deze groepen bestaan uit fantastische zangers en zijn terecht wereldwijd bekend!

Maar laten we eens voor één keer chauvinistisch zijn en erkennen dat ook Vlaanderen geweldige stemmen in huis heeft. Tri Voci is hiervan het bewijs! 

 

Deze drie tenoren zijn vanaf nu ‘TRI VOCI’

 

Michael Lanzo

werd de winnaar van Belgium ’s got talent in 2013 en sindsdien is hij niet meer uit de Vlaamse showbizz weg te denken. Een geweldige stem waarop we alleen maar trots kunnen zijn.

Jan Wuytens 

werd al op 14 jarige leeftijd koster-organist. Vanaf toen werden zijn talenten als muzikant reeds bewierookt maar werd ook zijn fenomenaal zangtalent ontdekt.

Na jaren van podium ervaring hoeft hij aan niemand meer te bewijzen dat hij een geweldige Tenor is.

Sven De Gendt 

stond voor de eerste keer op het podium in de laatste editie van ‘ De Voice van Vlaanderen’. Al zong hij de pannen van’ t dak, geen enkele coach draaide de stoel.

De ontelbare verontwaardigde reacties spraken boekdelen. Wij vroegen hem of hij ‘1 van de drie’ wilde worden en in de opnamestudio heeft Sven bewezen absoluut thuis te horen in dit rijtje.

 

VOORPROGRAMMA

PIANOWONDER JAMES MALIKEY

In 2019 won Benjamin Ceyssens Belgium's Got Talent. Vandaag treedt dit pianowonder op onder zijn pseudoniem James Malikey. 

 

Hij is een 22-jarige pianist, componist, artiest en singer-songwriter en creëert en speelt zijn eigen ontspannende, filmische en epische pianomuziek.
Hij schrijft ook orkestrale en ambient muziek en hij neemt je mee naar zijn Nieuwe Wereld van pianomuziek om te ontspannen of om deze droge realiteit te kleuren...

 

“Imagine a Different World and Create it.”

 T I C K E T S

 

Standaard formule

Concert

VVK 26,00 EUR

ADK 29,00 EUR

 

VIP formule

Driegangenmenu & Concert

46,00 EUR

 

HET MENU

 

Huisbereide soep van het seizoen

***

In honingmarinade gebakken varkensgebraad met slaatje van veldsalade en aardappelkroketjes

***

Gul ijsdessert

 

Tickets:

https://apps.ticketmatic.com/shop/thebookingagency/shop/addtickets/666671985835

THE BEST OF HELMUT LOTTI

Zeg ‘Helmut Lotti’ en je zegt ‘goes Classic’. Sinds 1995 is dàt namelijk de gouden wereldstandaard van pop meets classic.

Onvermoeibaar breekt de zanger stijl- en landsgrenzen open tot de wereldster die hij vandaag is. Gelauwerd met talloos veel muziek- en televisie-awards, met edelmetalen platen van Canada over Australië en Zuid-Afrika tot het Europese continent staan duetten met o.a. Andrea Bocelli, Montserrat Caballé, Eros Ramazzotti, Placido Domingo, Sarah Brightman en Cliff Richard op zijn balboekje.

In zijn nieuwe theatertournee selecteert Helmut Lotti zijn voorkeurssongs, kleedt ze uit tot op de melodie en presenteert ze, live begeleid door slechts 6 muzikanten, in alle bescheiden schoonheid van een intieme set.

 

Praktisch:

zaterdag 17/06/2023

20:00

De Spil Roeselare

Tickets:

https://www.despil.be/agenda/1646/The_Best_Of_Helmut_Lotti/Concertevents

Organisatie:

www.concertevents.be

THE BRUGES SWING TIME SOCIETY O.L.V. ERIC VERHAEGHE

Voor zijn jaarlijks dubbelconcert in de Magdalenazaal pakt het 22-koppige Brugse orkest Swing Time Society o.l.v. Eric Verhaeghe dit jaar uit met een spetterend programma waarin Noord Amerikaanse swing, met bekende hits van o.a. Quincy Jones, afgewisseld worden met Zuid Amerikaanse samba en mambo. In “SWING FROM THE NORTH & RHYTHMS FROM THE SOUTH” hoor je zowel “The Best is Yet to Come” van Sinatra als “Late in the Evening” van Paul Simon als “Mambo Jambo” van Perez Prado, dat mag je zeker niet missen!

 

Wanneer?

Zaterdag 25 februari 2023 om 20u
Zondag 26 februari 2023 om 16u

 

Waar?

Magdalenazaal. Magdalenastraat 27, Brugge

 

Tickets?


- bij de leden
- 050 31 82 09
- 050 35 75 44
- In&Uit Brugge vanaf 12/01
  (’t Zand 34)

Voorverkoop: €17
Aan de deur: €19

SALVATORE ADAMO

Naar jaarlijkse gewoonte staat ook in 2023 Adamo weer live op het podium in Oostende.

 

Een levende legende is hij, bekend in zowel Vlaanderen, Wallonië als in het buitenland.  Op rijpe leeftijd staat hij nu meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling.  Salvatore Adamo is met meer dan 100 miljoen verkochte albums en singles de best verkopende Belgische artiest aller tijden.

 

Op het podium laat hij zich omringen door topmuzikanten, en in zijn concert zullen zowel nieuw werk als tijdloze klassiekers aan bod komen.

 

i.s.m. Casa Hogar

 

Praktisch:

donderdag 25/05/2023

20:00

Kursaal Oostende

 

Tickets:

https://www.ticketmaster.be/event/52559?language=nl-be

 

Organisatie:

www.concertevents.be

AXELLE RED

Axelle Red is volop bezig met de voorbereiding van haar nieuwe tournee in 2023.

Details weten we zelf nog niet, maar dat ze na meer dan 30 jaar ervaring op de planken weer met iets unieks zal komen zijn we zeker.

 

i.s.m. Lions Oostkamp

 

Praktisch: zaterdag 06/05/2023

20:00

Concertgebouw Brugge

Tickets:

https://apps.ticketmatic.com/widgets/brugge_plus/flow/web?event=108007141051#!/addtickets

 

Organisatie:

www.concertevents.be

A TRIBUTE TO ENNIO MORRICONE

Europian Philharmonia

De muziek van maestro Ennio Morricone vraagt om een magistrale orkestratie én een groot koor. De muziek op spectaculaire wijze tot leven laten komen, dat was de uitdaging voor artistiek leider Walter Proost. Hij werkte opnieuw samen met arrangeur Roberto Molinelli en het resultaat is verbluffend! 160 artiesten op het podium, een samenwerking met niet enkel het Arenbergkoor maar ook het koor La Chantanne uit Waver. Die laatsten spelen op 18 juni een thuismatch in La Sucrerie, maar gaan ook mee op tournee naar Nederland!

Op het programma staan alle grote successen van maestro Morricone. Ze staan in ons geheugen gegrift en roepen beelden op van de meest indrukwekkende films zoals ‘Once upon a Time in the West’, ‘The Mission’, ‘Cinema Paradiso’ en ‘The Good, the Bad and the Ugly’.

De internationale topsopraan Elise Caluwaerts als soliste maakt het spektakel compleet. Kippenvel gegarandeerd!

 

THE MOST BEAUTIFUL MOVIE MUSIC
Once upon a time in the West
La Califfa
I clan dei Siciliani
Love affair – Finding each other again
Love Circle – Metti una sera a cena
Amore per Amore
The Mission
The two reasons of Life
Sacco e Vanzetti – Here’s to you
INTERMISSION
Casualties of War
The Untouchables
Il Segreto
Fistful of Dynamite – Giù la Testa
For Love you can Die – Flying over the Clouds
The Professional – Chi Mai
Once upon a time in America – Deborah’s Theme
Maddalena
Cinema Paradiso
The good, the bad and the Ugly

 

EUROPEAN PHILHARMONIA – Conductor: WALTER PROOST

SOLIST: ELISE CALUWAERTS

ARENBERGKOOR – LA CHANTANNE

 

i.s.m. Rotary Brugge 't Vrije

 

Praktisch:

zaterdag 01/04/2023

20:00

Concertgebouw Brugge

Tickets:

https://apps.ticketmatic.com/widgets/brugge_plus/flow/web?event=864739787008#!/addtickets

 

Organisatie:

www.concertevents.be

NIEUWJAARSCONCERT

The Roaring Twenties

 

Het Belgian National Orchestra zet het nieuwe jaar in onder leiding van de Amerikaanse dirigent Ryan McAdams. Naast werk van de walsenkoning Johann Strauss Jr. – onder andere het bekende An der schönen blauen Donau – speelt het orkest ook enkele opera- en operettefragmenten van Jacques Offenbach en filmmuziek van Nino Rota.

De Frans-Duitse componist Jacques Offenbach staat bekend als vader van het operettegenre. Een van zijn bekendste werken is La belle Hélène, een parodie op de Trojaanse oorlog. Offenbach schreef ook meer serieuze werken zoals de romantische opera Les Fées du Rhinen en zijn magnus opus Les contes d’Hoffmann. Dat laatste werk bundelt enkele fantastische vertellingen van E.T.A. Hoffmann tot een vijfdelige opera met de schrijver als (ongelukkig verliefde) protagonist. De Barcarole, een Venetiaans gondellied, opent het vierde bedrijf waarin Hoffmann in Venetië de courtisane Giulietta leert kennen.

Nino Rota is de geschiedenis gegaan als de componist van de filmmuziek van The Godfather-trilogie en van de films van Federico Fellini. Tijdens het Nieuwjaarsconcert weerklinkt muziek uit de Fellini-films 8 ½ (over een bekende Italiaanse filmregisseur die lijdt aan een ‘director’s block’) en Amarcord (eveneens autobiografisch, over Fellini’s jeugd in het fascistische Rimini van 1937).

 

NIEUWJAARSCONCERT
Nationaal Orkest van België o.l.v. Ryan McAdams

Programma
Antonín Dvoƙák, Carnival Overture, Op. 92
Jacques Offenbach, Grande Valse from: Les Fées du Rhin
Giuseppe Verdi, Dance No. 5, Ballabile from: Aida
Jacques Offenbach, Barcarolle from: Les contes d’Hoffmann
Jacques Offenbach, Overture from: La belle Hélène
Ottorino Resphigi, II. Tarantella from: La Boutique fantasque (based on music by Rossini)
Dmitri Shostakovich, Waltz No. 2 from: Jazz Suite No. 2
Nino Rota, Suite from: Amarcord
Nino Rota, Suite from: 8 1/2
Alberto Ginastera, Danza Final from: Estancia
Johann Strauss Jr., An der schönen blauen Donau

 

i.s.m. Rotary Torhout-Houtland

 

PRAKTISCH

zo 15 januari 2023 om 15:00

PRIJZEN

€ 44,25 - € 39,25 (incl. reservatiekosten)

 

Tickets:

https://www.ticketmaster.be/event/46383?language=nl-be&brand=kursaaloostende&_gl=1*1sfz6c5*_ga*MzY4MTYzMDc3LjE2NzI4MzIxMjU.&_ga=2.170291622.705855609.1672832125-368163077.1672832125

 

Organisatie:

www.concertevents.be

UMBERTO TOZZI DOET MET ‘GLORIA FOREVER IL’ TOURNEE ONS LAND AAN

Deze Italiaanse ster viert 45 jaar carrière.

Umberto Tozzi live in het Kursaal Oostende op 18 februari 2023.

Met hits als ‘Gloria’, ‘Ti Amo’ en ‘Gente di Mare’ heeft Umberto Tozzi een aantal onvergetelijke klassiekers in zijn repertoire. ‘Ti Amo’ stond maar liefst zeven maanden op nummer één in de Italiaanse hitparade en met ‘Gloria’ scoorde Tozzi een wereldhit. ‘Gente di Mare’, het lied waarmee Umberto Tozzi en Raf deelnamen aan het Eurovisie Songfestival in Brussel in 1987, groeide uit tot een evergreen.

Tozzi viert 45 jaar carrière en wil dit graag vieren met 2 shows in Vlaanderen. Op 19 februari in het Ethias theater van Hasselt en op 18 februari in Kursaal Oostende. 

 

PRAKTISCH

za 18 februari 2023 om 20:00

PRIJZEN

€ 59,50 - € 53,50 - € 49,50 (incl. reservatiekosten)

Tickets:

https://www.ticketmaster.be/event/40881?brand=kursaaloostende&language=nl-be

Organisator:

www.concertevents.be

GROOT NIEUWJAARSCONCERT ‘EIN ABEND IN WIEN’

Topmusici en elegantie. Virtuositeit en weelderigheid. Dat zijn de ingrediënten van het befaamde nieuwjaarsconcert “Ein Abend in Wien”.

Zin om het nieuwe jaar in te zetten op de meesterlijke melodieën van Johann Strauß, Franz Lehar en Jacques Offenbach? Vier mee met ’s werelds grootste operettecomponisten! Beleef deze Weense traditie in het Kursaal! Afspraak op 6 januari 2023 voor een verbluffende voorstelling van Musical Theatre Prague. Een perfect samenspel van vocaal talent - waaronder solisten, orkest en koor - met het schitterende showballet. Niets dan lovende recensies voor de cast en de al even indrukwekkende kostuums. Sierlijke walsen, polka’s, marsen en csardassen brengen de operetteparels tot leven.

Tot slot dompelt Johann Strauss’ “Kaiserwalzer” en de adembenemende uitvoering van "An der schönen blauen Donau" je helemaal onder in het wonderlijke Wenen van weleer. Pure nostalgie en beleving! Klaar om mee te klappen op de "Radetzkymars"? Reserveer dan nu je tickets online of ga langs bij de Boxoffice van Toerisme Oostende. 

 

PRAKTISCH

vr 6 januari 2023 om 20:00

PRIJZEN

€ 65 - € 58 - € 48 - € 38 (incl. reservatiekosten)
Jongerenkorting (t/m 18j.): - € 20 per ticket

 

Tickets:

https://www.ticketmaster.be/artist/ein-abend-in-wien-tickets/975440?_ga=2.167481085.2103628523.1670344278-83791327.1670344278&_gl=1%2A1fle4th%2A_ga%2AODM3OTEzMjcuMTY3MDM0NDI3OA..&brand=kursaaloostende&language=nl-be

'VERGEET BARBARA’, EEN WERVELENDE MUSICAL VOL HUMOR EN DE BESTE HITS!

In 'Vergeet Barbara' gaan we terug naar de hete zomer van 1976, het jaar dat Lucien Van Impe de Ronde van Frankrijk wint. Gert Verhulst is de cafébaas Willy. James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zijn respectievelijk de zonen Achiel, Arthur en Albert. Willy staat samen met zijn oudste zoon Achiel achter de toog van café 'De Sportvriend', een volkscafé in de jaren ’70. De tweede zoon Arthur is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. De jongste zoon Albert is de oogappel van Willy, die hoopt dat hij dit jaar de kermiskoers wint. Op een dag verschijnt er in het dorp een mysterieuze dame, Barbara, die een groot geheim meedraagt. Het leven van de 4 mannen wordt volledig op stelten gezet. De musical heeft een zeer verrassende plot…!

Vergeet Barbara’ is een feel good musical met muziek van Will Tura in een heerlijk seventies-jasje. Een onweerstaanbare mix van humor, bewegende decorelementen, veel dansers en een groot ensemble! Met o.a. Gert Verhulst, James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans, maar ook Peter Van de Velde, Free Souffriau, Tom Audenaert, Michiel De Meyer, Goele De Raedt, Charline Catrisse en Hilde Van Wezepoel.

De indrukwekkende hoofdcast wordt op het podium aldus geflankeerd door enkele straffe gastrollen, een 20-koppig ensemble én heel wat figuranten! Maak een muzikale en humoristische reis doorheen het rijke oeuvre en de allergrootste hits van een icoon uit de Vlaamse muziekgeschiedenis: Will Tura!

Vanaf 14 december in het Studio 100 Pop-Up Theater! En vanaf 1 juni komen er door de enorm succes al extra voorstellingen!

 

Trailer:

https://youtu.be/vxXmJJZQZow

Tickets en info op:

https://vergeetbarbara.be/

DISCO INFERNO @ DE KEIRK

Zaterdag 1 oktober is er de jaarlijkse showavond + dansnacht van Swing & Dance.

We brengen de Studio 54 nostalgie naar Aalst.

We nodigen Sonny Brian uit die Barry White opnieuw tot leven brengt, en we leggen een disco dansvloer van 80 vierkante meter.

De dragqueens brengen samen met 2 danseressen een wervelende show.

Dj klimax draait de beste disco hits.

Verkleed zijn in disco outfit is een must.

 

Inkom in voorverkoop = 17.5 euro. Vip tafel = 180 euro ( 5 x ingang, fles cava & hapjes )

Tickets via Info@swing-dance.be of een sms op 0471/ 34 25 40.

https://facebook.com/events/s/disco-inferno-de-keirk/458990192752043/

Klik op het event voor meer info. Reserveren is een must want vol = vol.

 

Praktisch

De Keirk

Geraardsbergsesteenweg 79

9320 Erembodegem-Aalst

Start: 19 uur.

RITA ROELANDT FINALISTE THE VOICE SENIOR 2018 - VERJAARDAGSCONCERT 20 NOVEMBER 2022

Foto’s: Kurt Maddens

Rita Roelandt stond voor het eerst op een podium, eerder toevallig, bij het orkest van haar toenmalige vriend als 16 jarige. Ze schuimde toen werkelijk alle regionale 'bals' af en leerde er in die periode ook Willy Sommers (net 70 geworden) kennen. Ruim tien jaar stond ze er als backing vocal in zijn orkest. Dit alles deed ze steeds in combinatie met haar vaste job  als logistiek assistente in het ziekenhuis in Zottegem. Het gebeurde dus dat ze dagen draaide van tien uur en meer. Eerst haar shift gaan draaien in de kliniek en daarna soms rechtstreeks naar een optreden, ja zelfs bij onze noorderburen. Ook kreeg ze kansen om in Frankrijk volledig door te breken maar de opvoeding van haar kinderen Jessy en Douglas primeerden op dat moment. In 2008 stopte ze  uiteindelijk haar zangcarrière.

En precies 10 jaar later stond ze bij VTM in 'The Voice Senior'. Alhoewel haar officiële carrière erop zat, schreef haar dochter Jessy zonder haar weten zich in voor dit muziekprogramma. Rita overleefde zowel de audities als de blind auditions. Uiteindelijk moest ze enkel John Leo laten voorgaan, met amper 2 puntjes verschil. Ontgoocheld was ze niet direct, want ze was de wedstrijd niet begonnen om te winnen. Haar  deelname zette trouwens  nieuwe deuren open. Zo stond ze plots op twee internationale cruises, mocht meedoen in de kusttour en zelfs een duet zingen met Helmut Lotti in de Elisabethzaal in Antwerpen. Momenteel zingt Rita nog regelmatig hier in Vlaanderen wanneer ze gevraagd wordt en nog altijd zijn de commentaren achteraf heel positief. Vandaar dat ze het nu terug volledig ziet zitten om geregeld op het podium te staan en straks om ook te schitteren op haar eigen verjaardagsconcert. Achteraf gaat ze samen met Jessy een kerstalbum opnemen met allemaal covers van kerstliedjes. Daarmee willen ze hiermee enkele kerstconcerten houden in Vlaanderen. Jessy wil hiermee duidelijk aantonen dat ze een allround type is en niet alleen de zangeres uit de danceclubs.

 

Die dag zijn er tevens gastoptredens, zoals van dochter Jessy.

Eén van de duetten op dat verjaardagsconcert zal met haar dochter Jessy zijn. Haar kennen we nog steeds uit de periode van de Mackenzie uit de jaren negentig en later. De zangcarrière van dochterlief startte op 8-jarige leeftijd met een duet bij Willy Sommers: "Twee vrienden" was de eerste single en het was meteen een groot succes. Ook met Marijn Devalck heeft ze ten voordele van autisme de single 'voor het licht' opgenomen. Sinds haar achttiende staat ze nu meer op grote festivals en discotheken na haar hits 'I am free', 'Innocence' , 'Falling in Love' om er nu maar enkele op te noemen. In 1999 werd het album Angel uitgebracht. Dit album kreeg een TMF Award voor Beste album nationaal. In 2001 besloot Jessy om The Mackenzie te verlaten en sindsdien is ze solo nog steeds een veel gevraagd artieste in zowel binnen- als buitenland. Maar natuurlijk zal ze op 20 november aanwezig zijn op het verjaardagsconcert van haar mama.

 

Maar tevens zullen Yves Seghers, Karel Meganck, John Wooley en Swa Van den Broeck die dag optreden.

 

TICKETS

Wie Rita Roelandt en al deze gasten aan het werk wil zien komt dus af op zondag 20 november naar CC De Steenoven in Herzele. Aanvang 15u

Tickets aan 22 Euro zijn te bestellen via https://apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_steenoven/addtickets?event=736704850581#!/addtickets

LEO SAYER IN CONCERT

Na een succesvolle tour in Europa in 2018, komt de Britse muzieklegende Leo Sayer naar Kursaal Oostende om een uniek concert en het beste van zichzelf te geven en om jullie allemaal te overdonderen met zijn vele hits.

Hits gekend over de hele wereld, ‘Thunder In My Heart’, ‘Moonlighting’, ‘One Man Band’, ‘I Can’t Stop Loving You’, en zijn trans-Atlantische nummer 1 hits ‘When I Need You’, ‘You Make Me Feel Like Dancing’,...

Leo is kijkt er ontzettend naar uit om zijn publiek een spetterend, energiek concert te geven met veel van zijn geliefde grootste hits.

Met 16 hit-albums en 26 hit singles op zijn palmares, is Leo één van de meest succesvolste artiesten van de UK, en blijft enorm populair over de hele wereld.

 

PRAKTISCH

Kursaal Oostende

vr 2 september 2022 om 20:00 u.

PRIJZEN

€ 55 - € 45 (incl. reservatiekosten)

Organisatie:

PMLE

https://www.pmlive-events.be/events/leo-sayer/

JOHNNY LOGAN – LIVE IN CONCERT

Johnny Logan, geboren in 1954 in Australië, verhuisde in 1957 naar Ierland waar hij tot op vandaag nog altijd woont. Vanaf de jaren ‘80 kwam zijn muzikale carrière in een stroomversnelling met de succesvolle meervoudige deelnames aan het Eurovisiesongfestival. Hij wordt niet voor niets Mister Eurovision genoemd, als enige drievoudige winnaar. Hij won in 1980 met ‘What’s Another Year’, in 1987 met ‘Hold Me Now’ en in 1992 als componist met het nummer ‘Why Me’. Ondertussen heeft hij een wervelende zangcarrière van bijna 5 decennia. 

Na een fantastische prestatie als Edelhert in’ The Masked Singer’, komt hij op 4 november 2022 naar het Kursaal van Oostende voor een uniek live concert onder begeleiding van de alom bekende New Bis Band. Mis dit uniek concert niet en boek alvast uw tickets.

 

PRAKTISCH

Kursaal Oostende

vr 4 november 2022 om 20:00 u

PRIJZEN

€ 38 (incl. reservatiekosten)

Organisatie: PMLE www.pmle.be

https://www.facebook.com/events/636509074232248

BOND SYMPHONIC

Alle hits uit de films

 

HET CONCERT VAN 25 FEBRUARI 2022 WERD VERPLAATST NAAR 13 NOVEMBER 2022

 

De James Bond films hebben vele melodieën opgeleverd die tot de beste filmmuziek behoren.

De titelsongs zijn vaak gezongen door populaire zangers en uitgevoerd door gerenommeerde bands.

Denken we maar aan Shirley Bassey bij Goldfinger of Madonna en nu ook Billie Eilish.

Op 13 november 2022 wordt deze muziek symfonisch tot leven gebracht in Kursaal Oostende door het European Philharmonia met als solisten Gene Thomas, Patsy Verfaillie en Elke Bruneel, bekend van onder meer Lucy and The Birds en Delavega.

 

PRAKTISCH

zo 13 november 2022 om 20:00

Kursaal Oostende

PRIJZEN

€ 49,50 - € 44,50 - € 39,50 (incl. reservatiekosten)

www.concertevents.be

DEANS DE MUSICAL STOPT DEFINITIEF OP 1 OKTOBER

Op 1 oktober 2022 stopt de succesmusical Daens definitief. Na een bijzonder succesvolle speelperiode in het Studio 100 Pop-Up Theater en meer dan 225.000 bezoekers, komt er dit najaar een einde aan de 2.0-versie van één van de meest succesvolle Vlaamse musicals. Bezoekers worden niet alleen overklast door de ijzersterke cast, ook de spectaculaire scénes blijven op het netvlies gebrand. In een recordtijd werd deze voorstelling dan ook een echte must-see voor het Vlaamse publiek.  

Op 21 februari 2020 ging de nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens in première. Na amper 1 week moesten de voorstellingen echter al gestaakt worden. Na een verplichte pauze van 17 maanden werden de voorstellingen vanaf deze zomer terug hervat.

Onder aanvoering van titelrol-speler Peter Van de Velde, die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzet, krijgt het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een overtuigende cast. De actiescénes met paarden en honden weten elke voorstelling opnieuw te impressioneren. De lyrische muziek van Dirk Brossé werd ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen.

 

HET VERHAAL

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere/Roger Bolders), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst.

De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. 

Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

 

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette (Free Souffriau/Ianthe Tavernier), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans/Michiel De Meyer). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

MUSICAL JOSEPHINE B.(AKER) KOMT NAAR AALST

Josephine Baker, ’s werelds bekendste revuester, activiste, spion.

 

Wie kent niet de dans in het pikante bananenrokje? Het was de grote doorbraak in Parijs voor de Amerikaanse. Daarna ging het snel. Ze wond niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Begin jaren 20 maakte Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Maar Josephine was geenszins oppervlakkig. Als activiste gebruikte ze van in het begin haar roem om de positie van zwarte mensen te verbeteren. Zo groeide de revuester uit tot een boegbeeld tegen rassendiscriminatie in Amerika. Vandaag krijgt Josephine Baker haar eigen spetterende revue. Van het armoedige begin tot het einde in een Parijse hotelkamer, gestorven tussen de recensies van haar laatste show. En alles ertussenin: haar verzetsdaden en spionage tijdens de Tweede Wereldoorlog, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar huwelijken, haar verlangen naar een kind, haar successen en flops op het podium. Bekende songs als ‘J’ai Deux Amours’, ‘Don’t Touch My Tomatoes’ en ‘Paris Paname’ komen uiteraard aan bod en worden aangevuld met twintig nieuwe songs.

 

Credits / Met dank aan

regie: Martin Michel
script: Allard Blom, Frank Van Laecke
liedteksten: Allard Blom
muziek: Sam Verhoeven
muzikale leiding: Thomas Vanhauwaert
met: o.a. Sandrine Van Handenhoven, Kobe Van Herwegen, Matthew Michel, Juan Gerlo, Bob van de Weijdeven, Victor Marinus, een zeskoppig liveorkest o.l.v. Thomas Vanhauwaert
decor- en kostuumontwerp: Arno Bremers
judas.be

 

Praktisch:

26 november 2022

Tickets € 25 standaardprijs

met pauze

Kortingen:
€ 21,25 (Vriendenpas)
€ 18,75 (-26, scholen)
€ 22,50 (65+, European Disability Card)
€ 1,50 (UiTPAS met kansentarief)

Locatie: De Werf - schouwburg De Werf (+2) - Molenstraat 51, 9300 Aalst

https://www.ccdewerf.be/nl/programma/detail/judas-theaterproducties/6975/

MICHAEL JACKSON TRIBUTE: 40 YEARS OF THRILLER

De “40 years of Thriller” show eert Michael Jackson, 40 jaar na de release van zijn album, Thriller. 

The King of Pop geldt als één van de meest succesvolle artiesten van de 20ste eeuw. Verwacht je aan alle MJ klassiekers zoals Thriller, Billie Jean, Bad, Dirty Diana, Beat It, Black or White, I just can’t stop loving you, They don’t care about us… en vele anderen!

Verwacht je aan een grote live show van 2x 60min! Live vocals, live band, live backing vocals, fantastische dansers/danseressen, indrukwekkende stunts!

Michael Jackson imitator Christ’OF bracht reeds een optreden voor de King of Pop zelf in de Webster Hall in New York, juli 2002 waarna hij de hoogste complimenten verkreeg van Michael Jackson zelf: “You must practice every day to be so good”! Wees er bij in Oostende, op zaterdag 12 november 2022, let’s dance the night away. One night only, to be remembered forever!

 

OOSTENDE, KURSAAL

ZATERDAG 12 NOV 2022

start voortstelling om 20:00

TICKETS

 

Meer info:

https://show-time.be/michael-jackson/2022-11-12/

A TRIBUTE TO GEORGE MICHAEL

“The Edge of Heaven Tour”

 

Eerstvolgende voorstelling: 

Zaterdag 09 Juli 2022

DIT CONCERT WORDT VERPLAATST VAN 12 FEBRUARI 2022 NAAR 9 JULI 2022.

 

The Edge Of Heaven Tour is een ode aan één van de allergrootste artiesten ooit: George Michael

Herbeleef zijn muziek op 9 juli 2022 in Kursaal Oostende.

 

Jarenlang was de op 25 juni 1963 in Griekenland geboren zanger Georgios Kyriacos Panayiotou beter bekend als George Michael, één van de meest succesvolle popartiesten ter wereld.  In de jaren tachtig, negentig alsook begin eenentwintigste eeuw domineerde hij de hitlijsten als soloartiest, maar ook met Wham!, de band die hij samen in 1981 oprichtte met Andrew Ridgeley.

 

Op 9 juli 2022 krijgen de vele George Michael fans eindelijk waar ze al lang recht op hebben: het tributeconcert The Edge Of Heaven Tour komt terug naar Kursaal Oostende.  Een superstraffe liveband samen met één van de meest fenomenale 'look-a-like'-leadstemmen, vergezeld door drie fantastische backing vocals, laten de hits van George Michael en Wham! één voor één herleven.  Alle hits komen aan bod tijdens deze unieke concertavond.

 

Tickets: 

€ 49 - 44 -39

https://tributetogeorgemichael.com/

www.concertevents.be

Data

9/07/2022 - 20:00

Kursaal Oostende

KAMIEL SPIESSENS SPIJBELT

Midden de nineties en nillies was het typetje Kamiel Spiessens van komiek Chris Van den Durpel niet van het scherm en op de radio weg te slaan. Hij werd een BV door zijn aantreden in ‘De Drie Wijzen’, scoorde een nummer één hit met ‘Het isj nie moeilijk, het isj gemakkelijk!’, maar ook andere liedjes, en was zelfs in 1997 te zien in de bioscoophit ‘Oesje’. Toen werd het stil rond Kamiel. Maar nu, 25 jaar later kondigt hij een nieuw hoofdstuk in zijn leven aan.

Ik zag hem deze namiddag in de Capitole in Gent, tijdens een persconferentie, een nieuwe theatertour aankondigen. Hij vertelde ons in zijn eigen, grappige stijl, dat na 2 jaar en 3 prikken verder te zijn, wat overigens de schuld was van Maggie De Block (Blijf in uw kot) en Marc Van Ranst, het tijd was voor de theatershow ‘Spiessens Spijbelt’. Ja, Kamiel wist ons te vertellen dat het niet goed gaat met het klimaat. En net als de jeugd komt Kamiel in het najaar op straat voor dat klimaat. Met zijn gezond boerenverstand zal hij ons tips geven voor de vermindering van de opwarming van de bol waarop wij leven.

Op de vraag waarom het zo lang geduurd heeft voor we hem weer aan het werk zagen, antwoordde hij: “het is de schuld van Corona, maar nu wil ik weer contact met het publiek”.

Uiteraard zal Kamiel er niet alleen voor staan, maar zullen zijn vrienden Jimmy B., Snelle Eddy en Ronny King hem bijstaan.

Het is overigens de allereerste keer dat Kamiel op de planken zal staan. Nooit eerder deed hij een theatertournee. U kan de data en plaatsen ervan terugvinden op www.comedyshows.be/kamielspiessens.

Comedyshows is overigens blij dat ze Kamiel Spiessens weten te strikken hebben. Na Urbanus en Jacques Vermeire is dus nu ook Chris Van den Durpel bij hen te gast.

 

Patrick Van de Wiele (+ foto's)

POPCORN OLDIES EVENEMENT IN MANTOVANI SALONS

Speciaal voor jullie oldies popcorn liefhebbers.

Zaterdag 16 april 2022. Vanaf 21.00 uur.

Het grootste evenement van de popcorn oldies van België in de Mantovani salons bij de sono les dj's

Alfonso Melanite, Michel Dejas en Patrick Michiels & 100% Vinyl

Salons Mantovani - Doorn 1 - 9700 Oudenaarde

Welkom aan iedereen.

MASTERS OF SWING - TRIBUTE TO FRANK SINATRA

Na 2 jaar afwezigheid wegens corona hebben wij met Swing Time Society niets van ons enthousiasme verloren. 
Sinds enkele maanden kunnen we weer repeteren. We rekenen erop dat we er opnieuw zullen staan met een gevarieerd programma. We hopen dat jullie ook weer massaal naar de Magdalenazaal zullen afzakken.

Met Guy Milh en Chantal Marchand spelen we een selectie uit het beste werk van Frank Sinatra.

Daarnaast brengen Swing Time Society en dirigent Eric Verhaeghe je In the Mood met heerlijk swingende nummers van Buddy Rich, Sammy Nestico, Peter Herbolzheimer en anderen.

Wanneer?
VRIJDAG 29 april 2022, 20.00u
ZATERDAG 30 april 2022, 16.00u

Waar?
Magdalenazaal. Magdalenastraat 27, Brugge

Tickets?
www.ticketsbrugge.be
– bij de leden
– 050 31 82 09
– 050 35 75 44
– In&Uit Brugge
  (’t Zand 34)

Voorverkoop: €15
Aan de deur: €16

THE THREE DEGREES – 50TH ANNIVERSARY TOUR

Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken kunnen tal van evenementen nog steeds niet op de geplande datum plaatsvinden. In deze context moet The Three Degrees, dat oorspronkelijk zou plaatsvinden op vrijdag 23/10/2020 in Kursaal Oostende, opnieuw verplaatst worden.

Nieuwe datum: vrijdag 11/03/2022 om 20:00.

Het evenement vindt dus niet meer plaats op 4 september 2021, zoals eerder gecommuniceerd.

Je tickets blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

 

THE THREE DEGREES – 50th Anniversary Tour
Met originele leden Helen Scott & Valerie Holiday

Helemaal uit de VS - 50-jarig jubileumtournee

The Three Degrees is een Amerikaanse vrouwelijke vocale groep, opgericht in 1963 in Philadelphia, Pennsylvania. De groep is een trio gebleven met 2 originele leden sinds Sheila Ferguson vele manen geleden vertrok.

Een vaste favoriet bij Prins Charles. Ze zongen op zijn 30e verjaardagsfeestje en waren te gast op zijn bruiloft met prinses Diana.

Wanneer je de naam The Three Degrees hoort, denk je meteen aan hun meest bekende lied, "When Will I See You Again", en de visie van drie prachtige ebbenhouten vrouwen, perfect gecoördineerd in zowel hun dansroutines als hun vocale harmonieën. Het is waar: "When Will I See You Again" was een groot succes in de hele wereld en stond bovenaan de hitlijsten in de VS, het VK, Japan en de meeste Europese landen, en verdiende het trio toen op elk moment - om nog maar te zwijgen van genoeg goud records om Fort Knox een beetje jaloers te maken!

The Three Degrees staan bekend om hun soulvolle stemmen, prachtige jurken en fantastische shows. Ze zijn over de hele wereld bekend voor nummers als "Wanneer zal ik je weer zien", "Dirty Ol 'Man", "Take Good Care Of Yourself". Ze touren al meer dan 40 jaar en touren nog steeds tot op de dag van vandaag.

Voorprogramma met David Vandyck.

https://thethreedegrees.com/

TRY-OUT SOULCOVERBAND OTIS

Op 3 maart as. is er in het Kaffee Damast, Noordstraat 28 in Kortrijk een try-out van de nieuw opgerichte soulcoverband Otis.

Zin in old skool Soul?
Onze eerste Try-Out in het prachtige Kaffee Damast.

De Soulband ‘Otis’ brengt een ode aan soullegende Otis Redding (1941-1967) en zijn tijdsgenoten (Bill Withers, Al Green, The Temptations, Sam and Dave, …). OTIS speelt lekkere soul zoals deze oorspronkelijk bedoeld was ('50-'70).

Een greep uit het repertoire zegt genoeg: Try a little Tenderness, Respect, Ain’t no Sunshine, Take me to the River, Funkin’ for Jamaica, …

De bandleden zijn professionals met veel ervaring:
Marc Rosso: bas (Soulsister, de Kreuners, Jean Bosco Safari, …sessiemuzikant)
Tony Gyselinck: Drum (Roland, Jo Lemaire, Toots Thielemans,… sessiemuzikant)
Franky De Mangelaere: Keys (muzikale duizendpoot, lesgever piano)
Ramsy Irani: gitaar (Actief muzikant met een liefde voor Jazz & Soul, bracht o.a. 3 cd’s uit met Les Tzigales)
Guy Milh: zang (veel ervaring in soul-pop-chansons- coverbands)

https://www.facebook.com/OTIS-soulband-106948501900711